simplu de tot !presezi intre degete ,prima data cand faci prima petala o rasucesti sul sa faci mijlocul ,apoi presezi iar bucatele intre degete si lipesti pe acel mijloc ,cum vrei
Draga mea eu am renuntat la pasta de zahar ca nici mie nu imi reuseau ,asa ca am cumparat serbet alb in care bag coloranti alimentari ce culoare vreau ,serbetul il framant bine in mana si pun faina ca sa il aduc la consistenta ,cu zahar nu merge ca se topesc pe parcurs devin cleiosi .
Meddy serbet gasesc aproape tot timpul la magazinele mari Billa,Kaufland,Real.dar si la cele mici de cartier ,e drept ca nu au tot timpul ,dar eu incerc sa cumpar sa am pe stoc in camara pentru atunci cand imi trebuie
Meddy nu ma deranjeji deloc ,nu stiu eu foarte multe dar cate ceva ce nu necesita investitie multa stiu si cu drag daca pot sa te ajut.Din pacate decand sotul are diabet ma feresc sa mai fac si fac doar la ocazii dar si eu sunt adepta bibilitului .
Leny sa sti ca nu e o reteta anume ,am facut o combinatie de doua prajituri ca sa iese tort ,din cauza ca noua ne place ,ciocolata ,vanilia, nuca si romul .Asa ca am facut un blat obisnuit de tort alb unul de tort cu cacao ,crema fiarta din 10 oua frecate cu margarina rama,am impartit-o in doua in jumatate am adaugat cacao neagra si nuca putin prajita oparita cu lapte si zahar ca sa isi lase aroma ,iar cealalta jumatate am pus vanilie,blaturile taiate fiacare in jumatate si insiropate cu cafea si rom dupa gust mLa montare am pus :: blat alb crema maro,blat maro crema alba si peste crema alba am asezat una langa alta piscoturi inmuiate in acelasi sirop de cafea cu rom ,peste piscoturi am pus crema de vanilie din nou ,apoi blat maro crema maro blat alb si deasupra crema de ciocolata cu nuca presarata din abundenta.Trandafirii din serbet alb dar aici am avut probleme pentru ca nu am gasit serbet proaspat si pe ce am avut eu uitat prin camara ,a trebuit pus din nou pe baie si inmuiat ca era beton si s-au facut cam greu trandafirii dar ceva a iesit dar de obicei ii fac mai mari si fac si cale asa de diversificare ,Oricum eu c-am modific toate retetele dupa gustul meu ,baza la ele crema fiarta nu cruda ca nu ne place ,iar ca si blat de tort am unul minunat transformat din prajitura cu lamaie .POTI sa il incerci si te las sa ma injuri cat vrei dupa ce il probezi daca nu iti place ATUNCI ::: 6 oua mari,190 gr.zahar,190 gr,faina ,un praf de copt stins cu otet, albusele se bat cu zaharul ,se adauga praful de copt si apoi faina ,se toarna in tava obisnita de aragaz .din aia neagra , E si cu asta fac eu de toate ,il bag intre doua foi ,scot din faina si adaug nuca si il fac cu nuca ,s-au scot o lingura de faina si adaug cacao neagra si il fac maro s-au adaug nuca de cocos si fac blat cu nuca de coco .INCEARCAL SI SCREMI PE URMA,colegele mele si prietenele l-au denumit tort lenes pentru ca dupa ce au inceput sa faca numai asa mai fac si zic ca le-a facut lenese !!
sa sti ca iese ff bun prietenii mei il cer din nou de 1 martie ca tot e ziua sotului ,si chiar a avut succes
Acum se intampla ca mai fac schimbari si in crema maro in loc de nuca oparita ,adaug fructe confiate taiate si alune,s-au bucatele de ciocolata cu alune taiata mai marunt ,iese super. DACA nu visine din visinata rupte in doua . VARA poti sa pui peste stratul de ciocolata acele lamele de ciocolata cu menta ,si puse si deasupra peste un strat subtire de crema in loc de glazura ,iasa ceva racoritor si la gura si la buzunare ca ii cam scunpa ciocolata si iti trebuie doua cutii
SPOR LA TREABA SI POFTA BUNA !!!
Deaia am si spus poti face nenumarate variante ce iti trece prin minte si iti place dar nu uita de rom si cafea la insiropat !!!! ala e farmecul ,daca ai fi mai aproape ti-as da eu nuca ca eu am un nuc si am c-am doi saci cu nuci dar asa imi pare rau fao cu ciocolata sa vezi ce minunatie!!! SOMN USOR
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.